Murakami Rjú - Casting

Kiadás:  Libri könyvkiadó, 2012
Első kiadás: Ódison, 1999
Oldalak száma: 266
Fordító: Simon Márton

Fülszöveg:
"Aojamának a felesége halála óta nem volt senkije. Ám ez csak akkor válik számára igazán nyomasztóvá, amikor már tinédzser fia is azt javasolja neki, hogy nősüljön újra. Megoldásként barátja egy őrült ötlettel áll elő: szervezzenek meghallgatásokat egy kitalált filmhez, hogy a férfi a jelentkezők közül választhasson új feleséget magának. A castingon megjelenő nők többsége teljesen hidegen hagyja Aojamát, kivéve egy gyönyörű, törékeny, titokzatos teremtést. Ahogy egyre közelebb kerülnek egymáshoz, a nehéz sorsú, finom modorú balerina egyre jobban elbűvöli a férfit. Ám a látszat néha végzetesen megtévesztő lehet. Csak az a kérdés, hogy mire a szerelemtől vak Aojama ráébred a rémálomnál is rosszabb valóságra, nem lesz-e túl késő. A Casting Murakami Rjú eddigi legkifinomultabb, leglenyűgözőbb regénye. Miike Takashi legendás filmfeldolgozásával kiegészülve a szerzőt a japán pszicho-thriller nagymesterévé avatta."

Egy átlagos szerelmes történetnek tűnik. Egyedülálló apa és férfi új társat keres. Egy gyönyörű nőben meg is találja az új szerelmet, összejárnak. Akár még happy end is lehetne a vége…

Az apa karaktere tipikus fülig szerelmes, rózsaszín felhőkön sétáló. A barátja próbálja észhez téríteni, de nem igazán sikerül neki, a szerelem vakká tette. Egy ideig még az olvasó is örül, hogy végre talált szerelmet és boldog lehet, majd a tolószékes férfi megjelenése után már csak sajnálja, hogy nem veszi észre az apa, hogy mennyire nem jó nővel kezdett ki. A végén pedig már a hajukat tépik, hogy tulajdonképpen magának okozta a bajt.

A nő gyönyörű, ártatlan teremtés… látszatát kelti. Semmi rossz érzés nem volt vele kapcsolatban, egészen addig, míg fel nem tűnik egy férfi. Ott már tudni lehet, hogy a nő még sem az, akinek mutatja magát. A végére pedig igazán kifordul önmagából, vagy legalábbis az addig játszott szerepéből.


A vége remekül megírt. Izgalmas és pörgős. A nő gyilkos énje felszínre tör.

Az egész könyv valóban jól megírt történet. Az események és a jellemek a helyükön vannak, és tényleg élvezetes olvasmány volt.
Share on Google Plus

About Unknown

Író, Könyvblogger, Fantasy, Skandináv krimi, Tea, Japán, Távolkelet
    Blogger Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése